Lun leverpostej

Opskrift på hjemmelavet, lun leverpostej. Her giver vi vores bud på en lækker, hjemmelavet lun leverpostej uden tilsat sukker. Fordelen ved at lave den selv er, at man kan krydre den præcis som man ønsker. Server gerne denne leverpostej til julefrokosten eller til enhver anden frokost.

6 portioner

Ingredienser:
500 g svinelever
200 g kogte kartofler
2 løg
2 æg
4 æggehvider
8 dl minimælk
1 tsk stødt allehånde
salt og peber

Tilbehør
6 skiver serranoskinke (ca 90 g)
400 g champignon

fedtstof til stegning
180 g EASIS Syltede Rødbeder
6 skiver groft rugbrød

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175°.

Kom svinelever, kartofler og løg i en minihakker eller en foodprocessor og kør det let sammen.
Pisk æg og æggehvider sammen og rør det i levermassen. Rør mælk, allehånde, salt og peber i.
Kom massen i en smurt aflang form.
Placér formen i en bradepande med kogende vand. Bag den midt i ovnen i 1-1 ½ time til leverpostejen er fast og gennembagt.

Beklæd en bageplade med bagepapir. Fordel serranoskinke på bagepladen og bag dem i ovnen i ca 10 minutter til de er sprøde.

Skær champignonerne i skiver og steg dem gyldne i lidt fedtstof på en pande.
Servér leverpostejen lun med serranoskinke, champignoner, rødbeder og groft rugbrød.

TIPS: Leverpostejen kan fryses.
Relaterede varer
Luk