Makrelsalat med grøntsagsstave og ristet rugbrød

Makrel er en klassiker i madpakken. Du kan dog skifte den klassiske dåse ud med denne lækre hjemmelavede makrelsalat, som med fordel kan serveres med en skive ristet rugbrød og grøntsagsstave. Gør din frokost lidt ekstra lækker med denne opskrift - helt uden tilsat sukker.

1 portion:
100 g røget makrel
40 g mager friskost (maks 20+)
20 g soltørrede tomater
20 g grønne oliven uden sten
1 bdt basilikum
50 g gulerod
50 g agurk
50 g bladselleri

1 skive rugbrød (30 g)
flagesalt

Fremgangsmåde:
Rør friskost sammen med hakkede, soltørrede tomater, halverede oliven og hakket basilikum. Findel makrelkødet og vend det forsigtigt i. Det må gerne være i lidt grove stykker. Lav stave af alle grøntsagerne og rist rugbrødet.

Server det hele sammen og drys med lidt flagesalt.