Mandel-kåldip med ristet fladbrød

Denne opskrift er et af vores bud på et mellemmåltid fyldt med grøntsager, mandler og bønner. Denne mandel-kåldip er  en nytænkende måde at få inkorporeret grøntsager og et lækkert bud på et sundt mellemmåltid. Server med fladbørd, naan brød eller en af EASIS' chips varianter, fx Pea Snack med rosmarin.

4 portioner

Ingredienser
1 naan brød eller ½ tyrkisk fladbrød
salt

60 g grønkål
40 g mandler
40 g butterbeans (drænet vægt fra dåse)
½ grøn chili
1 forårsløg
20 g olivenolie

lidt citronsaft
salt og peber

Fremgangsmåde:
Start med at pille brødet fra hinanden i 2 tynde lag. Riv groft i stykker og læg på bagepapir på en bageplade. Drys med lidt salt. Bag ved 150° til de er let gyldne og helt sprøde.

Skyl kålen og pil de grove ribber af. Kom kålen i en skål og hæld kogende vand på og lad det stå i 2 minutter. Hæld vandet fra igen. Kom kålen i en blender sammen med mandler, butterbeans, chili og lidt af forårsløget (gem resten til pynt). Tilføj olie og blend igen. Justér konsistensen med vand til en cremet dip. Smag til med citronsaft, salt og peber.

TIPS:[/b: Server med en af EASIS mange chips varianter i stedet for fladbrød.