Marcipanboller

Opskrift på lækre, bløde marcipanboller. Det er lækre, luftige boller med et lækkert fyld på toppen af marcipan, æble og mandelsplitter. Bollerne egner sig godt til festlige lejligheder og kan for eksempel serveres til en fødselsdag eller fastelavn. Det er en nem opskrift, der er lige til at gå til.

16 portioner/16 stk

Ingredienser
25 g gær
1 ½ dl minimælk
1 æg
350 g hvedemel
1 nip salt
20 g EASIS Perfect Fit
75 g margarine

Fyld
½ revet æble
125 g EASIS Marcipan
½ tsk kanel
25 g mandelsplitter

1 æg til pensling

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i fingerlun mælk. Pisk æg i. Bland mel, salt og Perfect Fit sammen og smuldr margarinen
heri. Bland de tørre ingredienser med de våde. Ælt dejen grundigt. Lad dejen hæve tildækket i ca ½ time.

Bland revet æble, marcipan og kanel til en ensartet masse.

Beklæd en bageplade med bagepapir. Form 16 boller og sæt dem på bagepladen. Lav en fordybning i bollerne med fingrene og fordel marcipanmassen heri. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca ½ time.

Tænd ovnen på 200°.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og drys med mandelsplitter. Bag bollerne i 10-12 minutter til de er gyldne.

Tips: Fyldet kan udskiftes med en klat EASIS Kagecreme.
Relaterede varer
Luk