Mexi bowl

Bowls er en god og mættende ret. Den kan nemt laves med proteiner og god smag fra grøntsager og den dressing, man laver til. Her laver vi den mexicansk inspireret med salsa og guacamole. Den kan desuden varieres på utallige måder alt efter, hvilke grøntsager man ønsker at anvende. Servér enten til frokost eller aftensmad.

Ingredienser (4 portioner):
450 g kyllingebryst
30 g EASIS Sød Chili Sauce
1 tsk. røget paprika
200 g sorte ris
260 g tomat
1 rødløg
2 spsk. olivenolie  
60 g feldsalat
200 g rødkål
2 avocadoer
2 tsk. citronsaft
2 poser EASIS Chips Nacho Cheese  
Salt
Peber
Saften fra to lime
Evt. koriander og chiliflager

Fordampning:
200 g sorte ris kogt med 400 g vand = 350 g kogte ris
450 g kyllingebryst + 30 g sød chili sauce + 1 tsk. røget paprika = 365 g efter tilberedning.

Fremgangsmåde:
Kog kyllingebrysterne i en gryde i ca. 20 min. Mens kyllingen koger, sættes risen til at koge. Følg anvisningen på risens pakke.

Hak tomat og rødløg fint og kom det i en skål. Kom herefter olivenolie i skålen og rør salsaen grundigt sammen. Smag til med salt og peber.

Kom avocadoen i en skål sammen med citronsaft. Mos det grundigt. Smag herefter guacamolen til med salt og peber.

Når kyllingen er færdig med at koge, trækkes kødet fra hinanden, med to gafler. Kom den revne kylling på en pande sammen med sød chili sauce og røget paprika. Steg det af på panden i 2-3 min.

Hak rødkålen og skyld feldsalaten.

Anret dine bowls. Kom først sorte ris, kylling, feldsalat, rødkål og EASIS Chips Nacho Cheese i dine skåle. Top med salsa og guacamole. Halver dine lime og kom en halv lime i hver skål. Saften presses udover bowlen inden den spises.
Top evt. med koriander og chiliflager.

Relaterede varer
Luk