No-egg-salat sandwich

Æggesalat er en klassiker ved middagsbordet. Her giver vi vores bud på en vegansk 'ægge'salat som fx kan bruges som i opskriften her i en sandwich. Den er selvfølgelig lavet helt uden æg, men har smag som en klassisk æggesalat. Brug den som her i en sandwich eller tag den med i madpakken til et par skiver ristet rugbrød.

2 portioner

Ingredienser:
Vegansk mayonnaise:
1 spsk EASIS Sennep
1 spsk soja drik (usødet)
1 tsk salt
1 spsk citronsaft
ca ½ dl vindruekerneolie

'Ægge'salat
30 g vegansk mayonnaise
(den du har lavet ovenfor)
50 g soja yoghurt (usødet)
1 spsk karry
½ bakke karse
2 forårsløg el ½ bdt purløg
et par dråber EASIS Perfect Sød
150 g fast tofu
salt og peber

60 g grovbrød
salatblade
tomatskiver

Pynt
karse

Sådan gør du:
Kom sennep, soja, salt og citronsaft i en skål og pisk det sammen med en elpisker. Tilsæt olie lidt ad gangen i en tynd stråle mens du stadig pisker. Fortsæt til der danner sig en mayonnaise i passende konsistens.

Bland din hjemmelavede mayonnaise med yoghurt, karry, karse og
finthakkede forårsløg eller purløg. Smag til med lidt sødemiddel.
Skær tofuen i bittesmå tern, rør den i og smag til med salt og peber.

Rist brød og læg salatblade på. Top med ”æggesalaten” og tomatskiver.
Pynt med karse.

Tips
Ønsker du lidt knas i sandwichen, kan du drysse EASIS Bean Snacks over ”æggesalaten”.

Næringsindhold pr. portion (200 g):
Kcal 235
Fedt 13 g
Kulhydrat 18 g
Kostfibre 4,4 g
Protein 11 g
Relaterede varer
Luk