Nougattærte

En tærte er noget af det bedste bagværk, hvis du spørger os. Den gode mørdejsbund med mazarinfyld og topping - i dette tilfælde med nougat, mørk chokolade og hasselnød - er en virkelig lækker kombination. Tærten er selvfølgelig uden tilsat sukker og laves med EASIS Perfect Fit, Marcipan, Nougat og Mørk Chokolade. Hvis du vil imponere dine gæster, er denne opskrift et godt bud.

16 portioner

Ingredienser:
Mørdejsbund:
160 g hvedemel
45 g EASIS Perfect Fit
40 g smør
1 æg
1 knivspids salt

Mazarinmasse:
150 g EASIS Marcipan
45 g EASIS Perfect Fit
40 g smør
2 æg

Topping:
200 g EASIS Nougat
40 g EASIS Mørk Chokolade
10 g hakkede hasselnødder

Fremgangsmåde:
Mørdejsbund:
Bland mel, Perfect Fit og salt i en skål. Skær smør i tern og ælt i skålen. Saml dejen med æg. Sæt dejen i køleskabet i 1 time eller på frost i 30 min.
Rul dejen ud så den passer i en tærteform på ca. 28 cm. Læg tærtedejen i formen og skær evt. kanter til. Stil dejen på køl mens mazarinmassen laves.

Mazarinmasse:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Hæld Perfect Fit i en skål og riv marcipanen i. Bland marcipan og Perfect Fit sammen med hænderne, så marcipanen undgår at klistre alt for meget sammen igen. Skær smør i tern og ælt i skålen. Tilsæt æg og rør sammen. Brug evt. en elpisker og pisk til massen er homogen. Der må gerne være nogle små marcipanklumper tilbage.
Fordel mazarinmassen på mørdejsbunden. Bag i ovnen i 18-20 min. Lad herefter kagen køle helt af.  

Topping:
Smelt nougat i mikroovnen eller over vandbad. Hæld dem smeltede nougat på tærten og sæt på køl indtil nougaten har sat sig igen.
Smelt chokolade i mikroovnen eller over vandbad og pynt tærten med den smeltede chokolade. Drys til sidst med hakkede hasselnødder.

1 portion á 52 g indeholder:
219 kcal
15 g fedt
13 g kulhydrat
11 g kostfibre
4,6 g protein
0,12 g salt
Relaterede varer
Luk