Nytårsdessert med hvid chokolademousse og cookie crumble

Varenummer:
Nytårsdessert med hvid chokolademousse og cookie crumble
En nytårsdessert uden tilsat sukker, men med masser af blikfang og smag.
Moussen og geléen kan med fordel laves dagen før og så skal desserten blot samles inden servering.

Fire desserter (små glas)
Ingredienser:
Hvid chokolademousse:
2 dl piskefløde
1 plade EASIS hvid chokolade
1 blad husblas

Hyldeblomst/lime gele:
2 dl færdigblandet EASIS hyldeblomstsaft (blandet efter anvisningen på glasset)
Saft fra en halv lime
3 blade husblas

Topping:
4 spsk Cookie crumle

Sådan gør du:
Hvid Chokolademousse:
Læg husblas i blød i koldt vand, mens den hvide chokolade hakkes.
Kom fløden i en gryde og varm den op, men uden at det koger. Tag gryden af varmen og tilføj det hakkede hvide chokolade og rør forsigtigt rundt, mens det smelter. Tilføj til sidst husblas, hvor du forsigtigt har trykket vandet fra.

Hæld blandingen i en skål og læg film henover helt nede ved massen, så der ikke samler sig kondens. Sæt blandingen på køl i mindst fire timer og gem til senere.  

Hyldeblomst/lime gelé:
Læg resten af husblassen i koldt vand.
Kom det færdigblandede hyldeblomstsaft og saften fra en halv frisk lime i en gryde. Varm saften op og tilføj husblas, som forsigtigt er vredet fri for vand.

Rør forsigtigt rundt til husblassen er helt opløst og sæt blandingen på køl. Den kan med fordel hældes i en kande, så den er nem at hælde på glas senere.

Efter ca 30 minutter kan du hælde gelésaften på dine glas og sæt dem på køl til geleen har sat sig helt.

Anretning:
Nu skal du samle desserten. Tag den hvide chokolademousse og pisk i ca. 1-2 minutter til moussen bliver luftig.

Du kan bruge en sprøjtepose til at anrette moussen pænt ovenpå gelén. Lige inden servering tilføjes vores cookie crumble, som giver dessert et knasende bid.

Godt nytår!
Relaterede varer
Luk