Pizza med broccolibund (glutenfri)

Pizza smager altid godt - og her laves bunden på broccoli, hvorfor du også sparer kulhydraterne fra brødet i denne opskrift. Du går heller ikke på kompromis med den gode smag, for pizzaen er utroligt velsmagende. Spis den til frokost eller aftensmad - eller hvornår pizzasulten lige melder sig.

3 portioner

Ingredienser:
1 broccoli ca. 200 g (du kan også anvende blomkål eller romanesco)
2 æg
1 fed hvidløg
1 tsk. Herbes de provence krydderi
1 spsk. kikærtemel
1 spsk. EASIS Skummetmælkspulver (kan undlades)
salt & peber

1 ds. hakkede tomater
3 spsk. EASIS Tomat Ketchup
1 fed hvidløg
25 g løg

150 g mozzarella
et par små kålbuketter
2 tsk. olivenolie

Servering:
100 g Parmaskinke
frisk bredbladet persille eller basilikum

Sådan gør du:
Riv kålen eller kom den I en foodprocessor og kør indtil kålen er findelt. Gem lidt kål til pynt.
Bland den revne kål med æg, presset hvidløg, krydderi, kikærtemel og eventuelt skummetmælkspulver.
Hæld dejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade (den er ret flydende). Bag i ca. 30min. ved 175°C. Imens laves en tomatsauce af dåsetomat, ketchup, presset hvidløg, hakket løg, salt og peber. Lad saucen koge ca. 15min.
Kom tomatsauce på bunden og læg mozzarella samt et par små hoveder af kålen ovenpå. Stænk en smule olivenolie henover og bag igen i 10 min. Pas på at bunden ikke bliver for mørk, da den ikke smager godt hvis kålen bliver branket. Læg skinken og krydderurt ovenpå pizzaen efter bagning.

Næringsindhold pr. portion:
Kcal 392
Protein 38 g
Kulhydrat 14 g
Fedt 19 g
Kostfibre 5,1 g
Relaterede varer
Luk