Pork buns

Disse pork buns er vores bud på en bao-bolle med lækkert fyld af steg med marinade - og det hele er uden tilsat sukker. Bao er en slags asiatisk sandwich med dampede brød. Det smager lige så lækkert som det lyder. De er perfekte til en lækker aftensmad, hvor du har lyst til noget, der er lidt mere asiatisk inspireret. Her giver vi vores bud på et lækkert fyld, men du kan putte hvad som helst i som hjertet begærer.

4 PORTIONER (8 STK):
Dej:
1 dl lunken vand
et nip salt
25 g gær
20 g EASIS Perfect Fit sukkererstatning
180 g hvedemel

Marinade:
3 tsk EASIS Tomat Ketchup
1 spsk sojasauce
3 tsk EASIS Hybenmarmelade
1 tsk chilisauce

200 g tilberedt steg

Grønt; fx salat, strimlet kål og krydderurter (grønt
er ikke med i kalorieberegningen).

Fremgangsmåde:
Kom lunken vand, salt og gær i en skål og rør det sammen. Bland Perfect Fit med mel. Tilsæt blandingen til vandet og ælt igennem til en smidig dej. Lad dejen hæve i en time.

Ælt dejen igen og del den i 8 stykker. Rul dem ca 7 mm fladt ud til små pandekager. Fold dem en gang på midten; uden at presse dem hårdt sammen. Hæv igen i en halv time.

Nu skal de dampes i modsætning til almindelige boller, der bages. Damp dem i en bambus-steamer i 15 minutter til bollerne er fint hævede og gennembagte.

Lav en marinade af ketchup, soja, hybenmarmelade og chilisauce. Findel kødet og vend i marinaden. Varm hurtigt op på en pande eller i mikroovn. Kom det marinerede kød i bollerne med grønt og krydderurter og server straks.
Relaterede varer
Luk