Rabarberis med vandbakkelse

Opskrift på rabarberis med vandbakkelse uden tilsat sukker. Her får du opskriften på en lækker hjemmelavet vandbakkelse med fyld med hjemmelavet rabarberis. Det er en relativt nem opskrift, hvor det sværeste er vandbakkelserne - med isen snyder vi nemlig lidt og laver en rabarbersirup og blander i EASIS Vaniljeis.

8  portioner

Ingredienser
RABARBERSIRUP:
200 g rabarber
1 EASIS Vaniljestang
100 g EASIS Perfect Multisød
1 spsk citronsaft
400 g EASIS Vaniljeis
evt lidt rød frugtfarve

VANDBAKKELSER:
2 dl vand
100 g smør
100 g hvedemel
en knivspids salt
2 store eller 3 små æg
80 g EASIS Jordbær- eller Hindbærmarmelade

PYNT:
100 g jordbær
citronmelisse

Sådan gør du:
Skær rabarberne i skiver og kom dem i en gryde med en flækket vaniljestang, Multisød og citronsaft. Kog rabarberne til de er kogt helt ud og blend derefter massen med en stavblender. Si massen og køl den helt af.

Pisk isen blød med en elpisker og pisk derefter den afkølede rabarbersirup i. Tilsæt evt lidt rød frugtfarve, hvis den er lidt bleg. Stil isen tilbage i fryseren til den er fast igen.

Tænd ovnen på 200 ˚. Kom vand og smør i en gryde og kog det op. Kom mel og salt i gryden og rør kraftigt i dejen, mens den fortsat er på varmen. Rør til dejen er ensartet og slipper gryden. Hæld den varme melbolle i en røreskål. Lad køle i 5 min. Rør et æg i dejen ad gangen og pisk æggene godt ind i dejen til den er jævn og elastisk. Kom dejen i en sprøjtepose med rund tylle og sprøjt 8 ens runde boller ud på en bageplade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i den forvarmede ovn. Efter 5 min. skrues ned til 170˚. Bag i yderligere 25 min. Køl vandbakkelserne af. Flæk vandbakkelserne og læg en kugle rabarberis i hver. Top med marmelade. Pynt med friske jordbær og citronmelisse.

Næringsindhold pr. portion:
Kcal: 224
Fedt: 14 g
Kulhydrat: 31 g
Kostfibre: 7,0 g
Protein: 5,4 g
Relaterede varer
Luk