Ricotta-pandekager

Opskrift lavet af: Camilla Drabo

Instagram: @camilladrabo
https://www.instagram.com/camilladr...

Facebook: Camilla Drabo - Spis dig mæt med god samvittighed
https://www.facebook.com/Drabosopsk...

Her får du en opskrift på lækre og luftige ricotta-pandekager uden tilsat sukker. De serveres her med en lækker bærtopping. Ricottaen giver en dejlig luftig og tykkere pandekage, der minder om en amerikansk pandekage. De har en dejlig smag af citron og vanilje. Det er desuden en sundere form for pandekage, da opskriften er lavet med havregryn og kokosfibermel i stedet for hvedemel.

Ingredienser:
Pandekager:
2 æg
130 g ricotta
1 dl mælk
Saft af 1/4 citron
1 nips salt
2 spsk. EASIS Multisød
1 tsk. vaniljepulver eller en halv vaniljestang
0,5 tsk. bagepulver
0,5 tsk. natron
20 g kokosfibermel
30 g havregrynsmel (blendet havregryn)

Lidt olie til stegning

Bær-topping:
70 g frosne bær (jeg brugte lidt af en pose bærsymfoni)
1 spsk. EASIS Multisød
1 spsk. vand

How to:
1. Start med at dele æggehvider og blommer fra hinanden og kom dem i hver sin skål.

2. Æggehviderne piskes godt igennem til massen er let og luftig.

3. I skålen med æggeblommer tilføjes ricotta, mælk, citronsaft, salt og 2 spsk. multisød og det hele blandes rigtig godt sammen.

4. Vaniljepulver, bagepulver, natron, kokosfibermel og blendet havregryn blandes sammen med æggemassen og det hele røres godt sammen til massen er uden klumper.

5. Æggehviderne vendes forsigtigt i dejen. En panden varmes op med lidt olie og pandekagerne steges. Jeg brugt 2 spsk. dej til 1 pandekage. Steg pandekagerne 3 minutter på hver side ved middel varme.

6. Mens pandekagerne steger, kan I lave de kogte bær. Kom de frosne bær i en lille kasserolle sammen med 1 spsk. multisød og 1 spsk. vand. Lad massen småkoge 5 minutter. Lad den køle af indtil alle pandekagerne er stegt færdig.

7. Placer pandekagerne på en tallerken og top med de kogte bær.
Relaterede varer
Luk