Ris ala mande ala Panna Cotta

Opskrift på lækker ris ala mande lavet som panna cotta. Selvfølgelig uden tilsat sukker. En anderledes måde at servere den obligatoriske Ris ala mande på. Den er perfekt både til juleaften, men kan også sagtens bruges til andre anledninger fx julefrokosten.

4 portioner / 4 stk

Ingredienser
RISENGRØD:
¾ dl grove grødris (eller almindelige)
¾ dl vand
3 dl sødmælk
1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver

PANNA COTTA:
30 g mandler
250 g risengrød
2 husblas
2 dl Cremefine 15%
1 tsk vaniljepulver
2 spsk EASIS Florsød

TOPPING:
EASIS Kirsebærsauce
mandler

Sådan gør du
Lav risengrøden ved at koge grødris og vand i en gryde i et par minutter. Tilføj mælk og vanilje. Lad det simre ved svag varme i 40-45 minutter. Lad det efterfølgende køle helt af.

Smut mandlerne, hak dem groft og rør dem sammen med den afkølede risengrød. Kom husblas i koldt vand i 15-20 minutter. Varm Cremefine, vanilje og Florsød i en gryde i et par minutter. Kom de udblødte husblas i den lune Cremefine. Rør et par skefulde af den afkølede risengrød i gryden. Rør endnu et par skefulde risengrød i gryden. Hæld nu cremen i skålen med resten af risengrøden og rør det grundigt sammen. Fordel massen i fire glas og stil på køl et par timer.

Top glassene med lidt kirsebærsauce og eventuelt hakket mandler inden servering.

Næringsindhold pr. stk. (140 g):
Kcal 211
Fedt 14 g
Kulhydrat 19 g
Kostfibre 1,0  g
Protein 6,0 g
Relaterede varer
Luk