Ris ala mande ala Panna Cotta

En anderledes måde at servere den obligatoriske Ris ala mande på.

4 portioner / 4 stk

Ingredienser
RISENGRØD:
¾ dl grove grødris (eller almindelige)
¾ dl vand
3 dl sødmælk
1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver

PANNA COTTA:
30 g mandler
250 g risengrød
2 husblas
2 dl Cremefine 15%
1 tsk vaniljepulver
2 spsk EASIS Florsød

TOPPING:
EASIS Kirsebærsauce
mandler

Sådan gør du
Lav risengrøden ved at koge grødris og vand i en gryde i et par minutter. Tilføj mælk og vanilje. Lad det simre ved svag varme i 40-45 minutter. Lad det efterfølgende køle helt af.

Smut mandlerne, hak dem groft og rør dem sammen med den afkølede risengrød. Kom husblas i koldt vand i 15-20 minutter. Varm Cremefine, vanilje og Florsød i en gryde i et par minutter. Kom de udblødte husblas i den lune Cremefine. Rør et par skefulde af den afkølede risengrød i gryden. Rør endnu et par skefulde risengrød i gryden. Hæld nu cremen i skålen med resten af risengrøden og rør det grundigt sammen. Fordel massen i fire glas og stil på køl et par timer.

Top glassene med lidt kirsebærsauce og eventuelt hakket mandler inden servering.

Næringsindhold pr. stk. (140 g):
Kcal 211
Fedt 14 g
Kulhydrat 19 g
Kostfibre 1,0  g
Protein 6,0 g
Specifikationer
Næringsindhold
Pr. 100 g
Energi
631 kJ/ 151 kcal
Fedt
9,9 g
- heraf mættede fedtsyrer
2,8 g
Kulhydrater
14 g
- heraf sukkerarter
3,0 g
- heraf sukkeralkoholer
2,6 g
Kostfibre
0,71 g
Protein
4,3 g
Salt
0,05 g