Ris ala mande Cheesecake

Opskrift på cheesecake med ris ala mande inspiration. En anderledes måde at servere ris ala mande på - både juleaften og til julefrokosten. Den er selvfølgelig helt uden tilsat sukker og så smager den rigtig lækkert.

12 portioner

Ingredienser
RISENGRØD:
1 dl grove grødris (eller almindelige)
1 dl vand
4 dl sødmælk
1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver

BUND:
200 g EASIS Vaniljekranse
100 g revet EASIS Marcipan
30 g kokosolie

FYLD:
3 husblas
200 g Philadelphia light
1 tsk vaniljepulver
2 spsk EASIS Florsød
300 g risengrød
40 g mandler
1½ dl piskefløde

KIRSEBÆRGELÉ:
3 husblas
400 g EASIS Kirsebærsauce
½ dl vand

Sådan gør du
Lav risengrøden ved at koge grødris og vand i en gryde i et par minutter. Tilføj mælk og vanilje. Lad det simre ved svag varme i 40-45 minutter. Lad det efterfølgende køle helt af.

Tænd ovnen på 200 grader. Beklæd bunden af en springform (Ø22 cm) med bagepapir.

Blend vaniljekranse i en minihakker. Tilsæt kokosolie og revet marcipan og blend det til en samlet masse. Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen. Bag den i 5-10 minutter og stil på køl.  

Kom husblas i koldt vand i 15-20 minutter. Pisk Philadelphia, vaniljepulver og Florsød sammen. Rør den afkølede risengrød i ostemassen. Hak mandlerne groft og vend dem i blandingen. Tag husblas op af vandet, smelt dem i en gryde ved lav varme og stil til siden. Pisk piskefløde til en let skum. Rør et par skefulde af grødblandingen i gryden med husblas. Kom derefter indholdet fra gryden i skålen med den resterende grødblanding. Rør grundigt sammen. Vend forsigtigt flødeskummen i grøden.

Kom kageplast rundt i kanten af springformen. Fordel fyldet på bunden i et jævnt lag. Stil kagen på køl i nogle timer.

Efter nogle timer laves geléen. Kom husblas i koldt vand i 15-20 minutter. Si kirsebærsaucen og varm saucen i en gryde med lidt vand. Tilsæt de udblødte husblas og rør de sammen. Lad herefter saucen køle ned til den er fingervarm. Hæld geléen på kagen og stil på køl til geléen har sat sig.

Næringsindhold pr. portion. (120 g):
Kcal 252
Fedt 17 g
Kulhydrat 20  g
Kostfibre 4,4 g
Protein 6,2 g
Relaterede varer
Luk