6 portioner/6 stk
Ingredienser[/b)
1 stk sweet potato (ca 300g)
1 lille reven gulerod
2 spsk finthakket persille
1 tsk friskreven gurkemeje eller ingefær
1 tsk garam masala
1 fed hvidløg
salt og peber
3 plader filodej
olie til pensling
½ brev EASIS Holiday Dip Mix (pulver)
1 dl skyr 0,2%
1 lille grøn chili
Fremgangsmåde:
Bag den søde kartoffel i ovnen ved 200° til den er mør (20-40 minutter alt efter størrelsen).
Fjern skrællen og kom den møre kartoffel i en skål med reven gulerod, persille og gurkemeje eller ingefær, samt krydderi og presset hvidløg.
Mos sammen og krydr med salt og peber.
Pensl filodejen med olie på begge sider. Skær hver plade ud i to rektangler. Fordel fyldet på de 6 halvdele og fold trekanter, så fyldet er lukket helt inde. Fold igen et par gange til dejen er brugt og hver samosa har et par lag filodej. Pensl med olie, og bag i en forvarmet ovn ved 190° i ca 15 minutter til de er sprøde og gyldne. Vend dem evt undervejs for at få dem lige gyldne på begge sider.
Rør dipmix og skyr sammen og tilsæt lidt finthakket chili. Serveres som dip til de nybagte samosas.
TIPS: I stedet for filodej, kan du også bruge rispapir og stege i olie på en pande. Men sørg for at lave flere lag rispapir på hver samosa, så den bliver sprød.