Samosa

Samosa er en sprødstegt filodej med lækkert krydret fyld. Den stammer fra det indiske køkken. De kan varieres på alle tænkelige måder, men vi foreslår her en samosa med vegetarisk fyld med blandt andet sød kartoffel og gulerod. Du kan dog sagtens tilføje kød, hvis du ønsker dette. Det er desuden en børnevenlig ret som kan spises af hele familien. Det er derfor et rigtig godt bud på et mellemmåltid eller hovedelement til aftensmaden eller frokosten.

6 portioner/6 stk

Ingredienser
1 stk sweet potato (ca 300g)
1 lille reven gulerod
2 spsk finthakket persille
1 tsk friskreven gurkemeje eller ingefær
1 tsk garam masala
1 fed hvidløg
salt og peber

3 plader filodej
olie til pensling

½ brev EASIS Holiday Dip Mix (pulver)
1 dl skyr 0,2%
1 lille grøn chili

Fremgangsmåde:
Bag den søde kartoffel i ovnen ved 200° til den er mør (20-40 minutter alt efter størrelsen).
Fjern skrællen og kom den møre kartoffel i en skål med reven gulerod, persille og gurkemeje eller ingefær, samt krydderi og presset hvidløg.
Mos sammen og krydr med salt og peber.

Pensl filodejen med olie på begge sider. Skær hver plade ud i to rektangler. Fordel fyldet på de 6 halvdele og fold trekanter, så fyldet er lukket helt inde. Fold igen et par gange til dejen er brugt og hver samosa har et par lag filodej. Pensl med olie, og bag i en forvarmet ovn ved 190° i ca 15 minutter til de er sprøde og gyldne. Vend dem evt undervejs for at få dem lige gyldne på begge sider.

Rør dipmix og skyr sammen og tilsæt lidt finthakket chili. Serveres som dip til de nybagte samosas.

TIPS: I stedet for filodej, kan du også bruge rispapir og stege i olie på en pande. Men sørg for at lave flere lag rispapir på hver samosa, så den bliver sprød.
Relaterede varer
Luk