Semlor - Svensk fastelavnsbolle

Semlor - Svensk fastelavnsbolle

Opskriften er lavet af: Natasha Fanefjord Milán
https://madogdessert.dk/2021/01/21/...

Antal: 12 stk.
Tid: 2 timer

Ingredienser
100 g smør
2 dl sødmælk
25 g gær
2 æg (+ 1 til pensling)
40 g EASIS Perfect Fit
500 g hvedemel
1 tsk kardemomme
½ tsk salt

MARCIPANFYLD
150 g EASIS Marcipan
50 g mandler, finthakkede
ca. 1,5-2 dl sødmælk

CREMEFYLD
3 dl fløde
Lidt vaniljepulver (valgfrit)

PYNT
EASIS Perfect Florsød


Sådan gør du
Smelt smørret og tilsæt mælken. Blandingen skal være lillefinger varmt – hvis det er varmere, så lad det køle lidt ned inden.
Rør gæret ud i smør-mælkeblandingen og rør herefter æggene i.
Rør alle de tørre ingredienser sammen, inden de lidt efter lidt æltes ind i dejen.
Ælt dejen indtil den er blød og blank. Den skal lige akkurat kunne slippe skålens kanter.
Stil til hævning i 45 min. tildækket.

Form herefter til 12 boller, som placeres på en bageplade beklædt med bagepapir.
Stil til hævning i yderligere 45 min. tildækket.

Pensl med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader, i ca. 15 min. til de er gyldne.
Lad bollerne køle helt af, inden der skæres et låg og de udhules let.

Kom brød resterne op i en skål med marcipan og finthakkede mandler. Rør det godt sammen inden der, lidt efter lidt, tilsættes mælk indtil du har en cremet masse. Vær opmærksom på at det ikke er sikkert at alt mælken skal bruges, da det er forskelligt hvor meget massen absorberer af væden.
Fordel massen i alle bollerne.

Pisk fløden til en let flødeskum og sprøjt oven på (for det flotteste resultat, så brug en stjernetyl. Har du ikke det, kan du sagtens blot fordele med en ske).
Saml bollerne med lågene ovenpå fløden og strø lidt EASIS Perfect Florsød udover.

1 portion/stk. á 124 g indeholder:
386 kcal
24 g fedt
31 g kulhydrat
7,2 g kostfibre
8,9 g protein
Relaterede varer
Luk