Sild med Havtorn

Opskrift på sild med havtorn. Her er en opskrift på hjemmelavede syltede sild uden tilsat sukker med havtorn. Det er en frisk og ny måde at få sild på. Servér dem med rugbrød, salat, rødløg og dild. De egner sig perfekt til påskebordet eller julefrokosten.

4 portioner

Ingredienser
2 hele saltede sild (uden tilsat sukker)

Syltelage
1 1/2 dl vand
2 dl lagereddike
1/2 dl EASIS Perfect Multisød
1/4 dl EASIS Fibersirup

Krydderier
1 finthakket rødløg
1 tsk stødt allehånde
5 hele nelliker
1/2 dl hele frosne havtorn

Tilbehør
4 skiver groft rugbrød
salat
rødløg
frisk dild

Fremgangsmåde:
Læg sildene i en skål med rigeligt koldt vand og dæk med folie. Sæt skålen i køleskab i et døgns tid for at udvande sildene for salt.

Skyl salt af sildene. Træk skindet af sildene og træk fileterne af benet. Alt indtil her kan du også få færdigt hos fiskehandleren.

Hæld ingredienserne til syltelagen i en gryde og bring den i kog. Sluk for gryden og lad lagen køle helt af.

Skær sildefileterne i stykker på 4-5 cm. Skold et sylteglas med kogene vand for at fjerne urenheder. Læg fileterne lagvis med krydderierne og havtorn i sylteglasset. Hæld den afkølede lage over sildene og skru låg på glasset. Stil sildene i køleskab i minimum 2 døgn inden servering.

Servér sildene på rugbrød med salat, rødløg og dild til.
Relaterede varer
Luk