Disse 'sildmaka' laves i Nordsverige med surströming, som vi dog i Danmark regner for lidt for speciel. Så med almindelige, marinerede sild får du en rigtig sommerlig lækkebisken.
(1 portion)
Ingredienser:
100 g nye kartofler
60 g tortillas (eller svensk tyndbrød)
Salatblad
80 g matjessild eller anden type marineret sild
30 g fraiche 5%
Dild
Purløg
200 g blandet salat
Sådan gør du:
Kog kartoflerne og pil dem. Hold kartoflerne lune.
Læg tortillaen flad ud og mos kartoflerne let med en gaffel ovenpå brødet. Læg salatblad, sild og fraiche på og drys med klippet dild og purløg. Fold tortillaen sammen om fyldet og spis med fingrene.
Server en salat til ved siden af.
Hvis du laver retten til flere, kan du lægge alle ting pænt op på et fad, så hver især selv samler sin mad.
Tips:
Tortillas er rigtig gode til madpakker. Der kan rulles alt muligt ind i dem fx grøntsager, kold kylling eller røget laks. Dog er denne opskriftskombination mest til hjemmebrug.