Skandinavisk sensommer mojito

Lavet af:  https://gedulgt.dk/

Lækker opskrift på mojito uden tilsat sukker. En mojito er en klassiker og vi har sammen med Gedulgt lavet en sensommer version. Den er blandt andet lavet på EASIS Fibersirup og Syltede Drueagurker.

Ingredienser:  
2,5 cL akvavit OP Andersen gylden
2,5 cL Amontillado sherry
2 cL lime
3 cL EASIS Fibersirup
2 cL lage fra EASIS Syltede Drueagurker
10-15 blade salvie (afhængigt af hvor kraftig salvien smager)
Top med danskvand

Garnish: Syltet drueagurk på cocktailpind, salvie og sugerør

Cocktailudstyr:
Shaker
Jigger
Muddler
Strainer
Si

Glas: Highball

Metode:  
Muddle salviebladene i bunden af shakeren. Tilsæt derefter alle ingredienserne bortset fra danskvand i shakeren, og Shake godt med is i ca. 10-15 sekunder. Si cocktailen fint i highball glasset. Med fint menes her at der både sies de store isterninger og de små isterninger samt frugtkød/salvieblade. Dette er for at give en bedre mundfølelse af cocktailen. Tilsæt danskvand til glasset er ca. halvt fyldt. Tilsæt is til glasset. Hvis der toppes med mere danskvand efter isen er tilsat, skal man huske at røre cocktailen, da danskvanden der lige er blevet tilføjet ellers vil være i toppen grundet isterningerne. Når der er isterninger i et glas med væske og der tilsættes en anden væske sørger isterningerne for at de to væsker ligger sig i lag frem for at blive blandet, og dette er vi ikke interesseret i i denne cocktail. Pynt cocktailen med sugerør, salvieskud, som klappes i hånden for at udløse duften af salvie, og en syltet drueagurk på en cocktailpind.

Næringsindhold pr. drink:  
226 kcal
2,6 g fedt
10 g kulhydrat
36 g kostfibre
2,4 g protein