Skotske æg er blødkogte æg pakket ind i en fars. De friteres normalt, men du sparer rigtig meget olie og dermed kalorier ved at ovnbage dem i stedet for. Skotske æg er en slags frikadelle med et tilberedt æg i midten. De kan nydes til frokost eller aftensmad serveret med en grøn salat eller en skive rugbrød og EASIS Tomat Ketchup.
Du kan også komme kødfars om ægget i stedet for fisk.
1 portion
Ingredienser:
2 æg
50 g røget hellefisk
2 spsk hakket persille
friskkværnet peber
20 g rasp
5 g rapsolie
1 tsk EASIS Tomat Ketchup
lidt grøn salat
Sådan gør du:
Kog det ene æg i 6 minutter og afkøl det hurtigt i koldt vand. Pil herefter ægget.
Fisken køres sammen med persille og peber i en minihakker. Det pillede æg pakkes ind i fiskefarsen.
Det andet æg slås ud i en skål, og det farserede æg vendes i. Rasp og olie blandes.
Det farserede æg vendes heri.
Ægget bages nu på bagepapir i ovnen ved 250° i 5 minutter. Server straks med grøn salat og lidt ketchup.
Tip: Når du blander olien i raspen, i stedet for at stege i den, så bruger du meget mindre olie.
Næringsindhold pr. portion (210 g):
Kcal: 368
Protein: 21 g
Kulhydrat: 17 g
Fedt: 23 g
Kostfibre: 2,1 g