Skotske æg er blødkogte æg pakket ind i en fars. De friteres normalt, men du sparer rigtig meget olie og dermed kalorier ved at ovnbage. De kan nydes til frokost eller aftensmad serveret med en grøn salat eller en skive rugbrød og EASIS Tomat Ketchup.
Du kan også komme kødfars om ægget i stedet for fisk.
1 portion
Ingredienser:
2 æg
50 g røget hellefisk
2 spsk hakket persille
friskkværnet peber
20 g rasp
5 g rapsolie
1 tsk EASIS Tomat Ketchup
lidt grøn salat
Sådan gør du:
Kog det ene æg i 6 minutter og afkøl det hurtigt i koldt vand. Pil herefter ægget.
Fisken køres sammen med persille og peber i en minihakker. Det pillede æg pakkes ind i fiskefarsen.
Det andet æg slås ud i en skål, og det farserede æg vendes i. Rasp og olie blandes.
Det farserede æg vendes heri.
Ægget bages nu på bagepapir i ovnen ved 250° i 5 minutter. Server straks med grøn salat og lidt ketchup.
Tip: Når du blander olien i raspen, i stedet for at stege i den, så bruger du meget mindre olie.
Næringsindhold pr. portion (210 g):
Kcal: 368
Protein: 21 g
Kulhydrat: 17 g
Fedt: 23 g
Kostfibre: 2,1 g