Skumtærter med peanuts

Opskrift på skumtærter med peanuts og chokolade uden tilsat sukker. Her giver vi vores bud på lækre skumtærter med hjemmelavet skumfidus, peanuts og mørk chokolade. Det er en mere kalorielet version af en klassiker. Server som aftensnack, lav som julekonfekt eller hvornår den søde tand lige rammer.

6 portioner / 12 stk

Ingredienser
BUND
3 blade husblas
50 g EASIS Fibersirup
½ dl vand
50 g EASIS Multisød
½ tsk vaniljearoma

20 g pasteuriserede æggehvider
5 g EASIS Multisød
EASIS Florsød
50 g usaltede peanuts

OVERTRÆK
85 g EASIS Mørk Chokolade
1 spsk kokosolie

Sådan gør du
Kom husblas i koldt vand i ca 10 minutter. Kom Fibersirup, vand, 50 g Multisød og vaniljearoma i en gryde. Lad det koge et par minutter. Tag gryden af varmen. Pres alt vandet fra de udblødte husblas, kom dem i gryden og rør rundt til de er smeltet. Lad massen stå i 10 minutter.

Pisk æggehviderne sammen med 5 g Multisød til en let marengs, mens ’sukkerlagen’ køler lidt af. Kom marengs i en skål og stil til siden.

Efter de 10 minutters afkøling piskes ’sukkerlagen’ ved høj hastighed i 5-6 minutter til en tæt skum. Tilsæt æggehviderne og pisk det sammen i 2-3 minutter.

Strø lidt Florsød på et stykke bagepapir.  Fordel 12 klatter af skummet på bagepapiret (brug fx en sprøjtepose). Fordel de usaltede peanuts på skummet og tryk dem godt ned i massen. Smelt chokoladen sammen med kokosolie og overtræk de små skumtærter (overtræk eventuelt også bunden, når chokoladen på toppen har sat sig).

Server når chokoladen har sat sig.

Næringsindhold pr. stk. (25 g):
Kcal 74
Fedt 5,7 g
Kulhydrat 6,4 g
Kostfibre 5,1 g
Protein 2,0 g
Relaterede varer
Luk