Små tærter med marcipan, skyr og frugt

Opskrift på små tærter med marcipan, skyr og frugt uden tilsat sukker. Her får du en rigtig lækker opskrift på frugttærter med marcipanfyld toppet med skyr og blandet frugt. Det er en indbydende dessert, som passer perfekt til sommer, hvor man kan få mange forskellige, friske frugter.

10 portioner

Ingredienser:

Tærtebunde:
100 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
65 g smør
80 g EASIS Perfect Fit sukker- og fedterstatning
1 æg (50 g)

Fyld:
100 g EASIS Marcipan
40 g EASIS Perfect Multisød
60 g smør
2 æg (100 g)
1 tsk revet citronskal (3 g)

Topping:
250 g skyr
1 tsk. EASIS Perfect Sød
200 g blandet frugt (f.eks. æble, jordbær og kiwi)
Evt. frisk mynte

10 små tærteforme (der kan også bruges 1 stor med en diamater på omkring 20 cm)

Fremgangsmåde:
Kom hvedemel, fuldkornshvedemel, smør og Perfect Fit i en skål. Arbejd smørret ind i de tørre ingredienser. Tilsæt til sidst æg og saml dejen.
Kom film over skålen og sæt dejen i køleskabet i 30 min.

Ælt EASIS Perfect Multisød, EASIS Marcipan og smør sammen. Rør derefter æggene, salt og revet citronskal i.

Tænd ovnen på 180 g varmluft.
Smør dine tærteforme med lidt smør.  Del dejen i 10 kugler.
Tryk dejen ned i hver tærteform, så hele formen er dækket.
Fyld tærterne med marcipan-fyldet og bag dem i ca. 20 min. Tærterne er færdige, når de er gyldne. Lad dem køle af inden de toppes.

Bland skyr og EASIS Perfect Sød sammen og skær frugten ud i små stykker. Top tærterne med skyr og frugt. Pynt evt. med mynte.

1 portion à 110 g indeholder:
260 kcal
15 g fedt
22 g kulhydrat
11 g kostfibre
8,0 g protein
0,12 g sa
Relaterede varer
Luk