Super lækre gulerodsboller

Gulerodsboller - super lækre 🥕

Gulerødder i bagværk bidrager med en lækker svampethed og fugt til brødet. Her får du vores opskrift på nogle super lækre gulerodsboller bagt med havregryn. Bollerne egner sig godt til morgenmad, en lækker eftermiddagssnack eller i madpakken. De er desuden hurtige at lave og er bagt uden gær.

Ingredienser :
250 g havregryn (Blendes til havremel i en foodprocessor)
300 g vanilje skyr
200 g gulerødder (skrællede og grofthakkede)
4 æg
3 tsk bagepulver
2 tsk EASIS Loppefrøskaller
1 tsk groft salt
100 g solsikkekerner
1 dl vand

Pensling:
1 sammenpisket æg
1 håndfuld solsikkekerner

Sådan gør du:
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Bland alle ingredienserne sammen med en håndmixer og lad herefter dejen hvile i 10 minutter. Form bollerne med en våd ske. Der bliver til cirka 8 stk. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er meningen, at de er klistrede. Pensel bollerne med æg og drys med solsikkekerner.
Bages midt i ovnen 20-25 minutter, til de er gyldne. Lad bollerne køle helt af inden de skæres i – ellers kan de virke klæbrige i midten.
Relaterede varer
Luk