Flere Dressinger

Her er fire bud på dressinger, creme og pesto. De er gode til forskellige anledninger, og du kan tilsmage dem lige som du ønsker til det behov, du har.

(1 portion)

Sursød dressing
Dressingen kan anvendes til alle former for kød, fisk og fjerkræ.

Ingredienser:
2,5 dl hønsebouillon
2 spsk koncentreret tomatpuré
1/2 dl eddike
2-3 tsk maizenamel
EASIS Perfect Sød
salt og citronpeber

Sådan gør du:
Kog bouillon, tomatpuré og eddike sammen i en gryde i ca 3,5 minutter. Jævn herefter dressingen med maizenamel. Smag til med Perfect Sød, salt og citronpeber.

Tips:
Tilsæt lidt friskrevet peberrod.

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi   141 kJ/ 34 kcal
Fedt   0,2 g
- heraf mættede fedtsyrer   0,1 g
Kulhydrat   6,2 g
- heraf sukkerarter   0,1 g
Kostfibre   0,5 g
Protein   0,8 g
Salt   0,33 g


Radisecreme
Kan anvendes til røget fisk og kød.

Ingredienser:
125 g fraiche 5%
ca 50 g finthakkede radiser
2 spsk hakkede purløg
10 g finthakket rødløg
salt og citronpeber

Sådan gør du:
Hæld fraiche 5% op i en skål. Vend forsigtigt de finthakkede radiser, purløg og løg ned i.
Smag herefter til med salt og citronpeber. Stil dressingen på køl i ca 1 time.

Tips:
Kom 10 g mayonnaise og presset hvidløg i dressingen.

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi   273 kJ/ 65 kcal
Fedt   3,3 g
- heraf mættede fedtsyrer   2,2 g
Kulhydrat   5,4 g
- heraf sukkerarter   3,0 g
Kostfibre   0,6 g
Protein   3,2 g
Salt   0,57 g


Persillepesto
God til fisk, lammekød, og til grøntsagsretter med pasta.

Ingredienser:
1 bdt persille
1 tsk Sambal Oelek
1/2 tsk dijonsennep
15 g løg
1/2 fed hvidløg
salt og citronpeber

Sådan gør du:
Kom persillen ned i kogende vand og blancher den i 1 minut. Hæld vandet fra og blend persillen sammen med de øvrige ingredienser til en ensartet pestodressing. Smag til med salt og citronpeber.

Tips:
Kom basilikum i sammen med persillen.

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi   246 kJ/ 59 kcal
Fedt   0,9 g
- heraf mættede fedtsyrer   0,2 g
Kulhydrat   8,6 g
- heraf sukkerarter   3,6 g
Kostfibre   2,9 g
Protein   2,6 g
Salt   3,5 g


Tomatdressing
God til skaldyr og kød.

Ingredienser:
50 g hakket tomat uden indmad
125 g fraiche 5%
2 tsk EASIS Tomat Ketchup
1 tsk revet ingefær
1/2 fed hvidløg, presset
salt og citronpeber

Sådan gør du:
Skær tomaten over og skrab indmaden ud. Hak tomaten og bland den sammen med fraiche, ketchup, revet ingefær og presset hvidløg. Krydr med salt og citronpeber og stil dressingen på køl i ca 1 time.

Tips:
Du kan også blende ingredienserne sammen og smag dresingen til.

Næringsindhold pr. 100 g:
Energi   296 kJ/ 71 kcal
Fedt   3,4 g
- heraf mættede fedtsyrer   2,2 g
Kulhydrat   6,6 g
- heraf sukkerarter   3,3 g
Kostfibre   0,7 g
Protein   3,2 g
Salt   0,67 g
Relaterede varer
Luk