Gløgg boller  

Disse boller lavet på gløgg har en dejlig krydret smag og kan bruges til enhver anledning. Spis dem til morgenmad eller server dem til et glas gløgg. De er nemme og hurtige at røre sammen - og så er de selvfølgelig uden tilsat sukker og uden alkohol.

Giver ca. 16 stk.

Ingredienser:
2 dl. lunken alkoholfri gløgg
125 g EASIS Musli
25 g gær
2 ½ dl neutral yoghurt 0,1%
150 g rugmel
300-400 g hvedemel
1 tsk salt
1 stk æg

Sådan gør du:
Lun gløgg og neutral yoghurt op, så det er lillefinger varm.
Opløs gæren heri.
Tilsæt müsli samt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt, til den er glat og ensartet.
Lad dejen hævet lunt og tildækket i ca. 1 time, til det er dobbelt størrelse.
Alt dejen igen og form til 16 lige store boller.
Kom bollerne på beklædt bageplade. Kom evt. müsli på bagepapiret inden bollerne kommes på.
Lad bollerne efterhæve på bagepladen i ca. 30 minutter.
Pensl billerne med sammenpisket æg
Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft 180 grader)og bag dem i ca. 15-20 minutter til de er gyldne.
Relaterede varer
Luk