Laks med sesamlåg og en frisk salat

Opskrift på laks med sesamlåg og en frisk salat. En farverig og smagfuld måde at servere laks på. Du får her både laks, masser af grønt og kikærter. Laksen er smurt med EASIS Sød Chili Sauce og Sesamfrø, hvilket giver en dejlig smag og sprødhed. Salaten giver et dejligt sprødt element til laksen og bidrager også til noget sødme fra mangoen. Dressingen er lavet med EASIS Dip Mix og du kan derfor selv vælge om du ønsker en dressing med smag af holiday eller dild.

2 portioner

Ingredienser:
Laks:
2 lakse fileter (225 g)
15 g EASIS Sød Chili Sauce
10 g Sesamfrø
Salt

Salat:
180 g spidskål
13-14 cherrytomater (200 g)
1 håndfuld persille (5 g)
½ rødløg (25 g)
200 g mango
150 g kikærter fra dåse
1 spsk. citronsaft (10 g)  
1 tsk. sesamfrø (5 g)  
Evt. frisk chili (Hvis man er til stærk mad)

Dressing:
75 g neutral skyr
10 g vand
1 tsk. citronsaft (4 g)
½ pakke EASIS Dip Mix (8,5 g)


Fordampning:
252 g laks med chili sauce og sesamfrø bliver til 240 g efter bagning i ovnen.

Fremgangsmåde:
Kom de to laksefileter i et fad og smør overfladen med sød chili sauce. Drys herefter med sesamfrø, så overfladen af laksefileterne er helt dækket.
Drys med lidt salt og bag dem i ovnen i 15-17 min. ved 180 grader (varmluft).  

Snit spidskålen og skær tomat og mango i mundrette stykker. Hak løg og persille groft.
Dræn kikærterne og skyl dem i koldt vand.

Anret salaten på et fad, hvor spidskålen og kikærter udgør bunden. Herefter kommes tomat, mango og rødløg på. Salaten toppes med citronsaft, persille, sesamfrø og evt. frisk chili.

Bland skyr, dip mix, citronsaft og vand til en dressing.

Servér laks, salat og dressing.
Relaterede varer
Luk