Vi giver her tre bud på lækre, cremede dressinger uden tilsat sukker. Dressingerne kan bruges i sandwiches, på salater, som kold sauce til kød og fisk eller som dip til grøntsager.
(1 portion)
Bearnaisedressing
Ingredienser:
25 g fraiche 5%
15 g mayonnaise
1 spsk bearnaiseessens (estragoneddike)
1 tsk tørret eller 1 spsk frisk estragon
salt og peber
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 1018 kJ/ 243 kcal
Fedt 23 g
- heraf mættede fedtsyrer 3,3 g
Kulhydrat 5,0 g
- heraf sukkerarter 1,8 g
Kostfibre 0,3 g
Protein 3,1 g
Salt 0,89 g
Karrydressing
Ingredienser:
25 g fraiche 5%
15 g EASIS Mayo
1 tsk EASIS Sennep
2 tsk karry
lidt citronsaft eller vineddike
lidt EASIS Perfect Multisød
salt & peber
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 938 kJ/ 224 kcal
Fedt 20 g
- heraf mættede fedtsyrer 2,8 g
Kulhydrat 14 g
- heraf sukkerarter 1,7 g
Kostfibre 2,6 g
Protein 3,1 g
Salt 0,72 g
Thousand island dressing
Ingredienser:
25 g fraiche 5%
15 g EASIS Mayo
3 tsk EASIS Tomat Ketchup
1 fed hvidløg
1/2 tsk sød paprika
et par dråber tabasco
lidt citronsaft eller vineddike
salt & peber
Næringsindhold pr. 100 g:
Energi 836 kJ/ 200 kcal
Fedt 18 g
- heraf mættede fedtsyrer 2,5 g
Kulhydrat 8,0 g
- heraf sukkerarter 2,5 g
Kostfibre 0,5 g
Protein 2,5 g
Salt 1,1 g
Sådan gør du:
Til alle 3 typer dressing rører du ingredienserne godt sammen i en skål. Dressingerne har godt af at stå og trække lidt.
Tips:
Lav større portioner ad gangen, så har du dressing til de kommende dage.
Gang fx opskriften med 3 og gem dressingen i 3 plastbøtter (kan holde sig i køleskabet i 3 dage).