Hørfrø-tacos med pulled svampe

2 portioner

Ingredienser:
200 g hørfrø
1 ¾ dl vand
½ tsk salt

200 g kejserhatte

3 spsk EASIS Tomat Ketchup
1 fed hvidløg, presset
2 spsk ketchap manis (mørk soja)
1 spsk EASIS Fiber Sirup

1 avocado
grøn salat
frisk chili
lime

Sådan gør du:
Mal hørfrø til mel i en kaffekværn, minihakker eller en god blender. Kom de malede hørfrø i en lille gryde med vand og salt og kog op. Rør godt rundt til der danner sig en helt fast dej. Lad dejen køle lidt af. Del den i 4 portioner og rul hver portion ud til en tynd pandekage mellem to stykker bagepapir.

Varm en pande op og tørsteg pandekagerne et par minutter på hver side.

Læg en svamp på et skærebræt og træk en gaffel ned gennem den, så der dannes lange trævler. Forsæt med alle svampene.

Lav en barbecuesauce af ketchup, presset hvidløg, soja og fiber sirup, der blendes i en minihakker. Vend svampetrevlerne med saucen og læg dem på en bageplade dækket med bagepapir. Bag i en 220 grader varm ovn i ca 20 minutter til de er let karamelliserede.

Hørfrø tacos kan serveres bløde, eller de kan sættes på en rist i bøjet
form og ristes i en 220 grader varm ovn i ca 5 minutter til de er sprøde.
Anret hver taco med avocado i skiver, strimlet salat og pulled svampe.
Server med lidt frisk chili og lime.

Bemærk
Hørfrø har et højt indhold af cadmium, og Fødevarestyrelsen anbefaler derfor at indtage hørfrø med måde. Spis derfor kun en portion af denne ret én gang om ugen. Læs mere om anbefalingerne her: https://www.foedevarestyrelsen.dk/S...

Næringsindhold pr. portion (360 g):
Kcal 486
Fedt 31 g
Kulhydrat 23 g
Kostfibre 22 g
Protein 19 g
Relaterede varer
Luk